Zamia Bitkisi Yetiştiriciliği

Kısa boylu ancak gösterişli yapraklara sahip olan bir bitkidir. Zaten yapraklarının görüntüsü için yetiştiriciliği yapılır.
Bitkinin çok fazla sıcakta ya da soğukta kalması bitkinin gösterişli yerleri olan yapraklarına zarar verecektir. Bu yüzden sıcaklık isteklerine çok dikkat edilmelidir. Topraktaki vitamini ve minarelleri emdikleri için yılda bir kez vitamin ve mineral desteği verilmelidir. Kış aylarında bitki aşırı soğuklardan korunmalıdır.

Kış aylarında sulama işlemi toprağının nemli kalmasına dikkat edilmelidir. Kışın fazla su verilmemelidir bitkiye. Yaz aylarında ise bitki düzenli sulanmalı en az olarak ayda 2 kez sulanmalıdır. Bu sulama miktarı her zaman aynı miktarda ve aynı zamanda yapılmalıdır. Bitki genelde sabah ya da öğle vakti sulanmalıdır. Akşam bitki sulanmamalıdır kesinlikle.
Bitkinin çoğaltılması ve üretilmesi ; köklerinden ayırma yöntemi ile yapılır. Bitkinin kökünden üst kısımlara doğru büyüyen küçük yavrular bitkiye zarar verilmeden kökünden ayrılarak yeni saksıya dikilir. Ancak bu çok hassas bir işlemdir. Bitkiye kesinlikle zarar verilmemelidir.
B yöntem hem kolaydır hem de zahmetsizdir. Bu yöntemle yeni zamnia bitkilerinizi hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız