Kurdele Çiçeği Yetiştiriciliği

Kurdele çiçeği ismini güzel yapraklarından alan bir bitkidir. Özellikle salon ve ofis bitkisi olarak yetiştiriciliği yapılmaktadır. Salonlarda köşeleri değerlendirmek için seçilebilecek çok güzel bir süs bitkisidir. Büyük ofislerde ise alanı güzel kullanmak, boş yerleri değerlendirmek ve güzel görünmesini sağlamak için yetiştiriciliği yapılan çok güzel bir bitkidir.
Kurdele bitkisi


Kurdele çiçeğinin en önemli özelliği susuzluğa çok dayanıklı olması ve güneş ışığı almayan evlerde bile yetişebilmesidir. Bakımı ve yetiştirilmesi en kolay olan bitkiler arasında yer alır.

Kurdele çiçeği kış soğuklarına karşı pek dayanıklı değillerdir. Oda sıcaklığında yetiştirilmesi en uygunu olacaktır evlerimizde.

Işığın çok az olduğu ortamlarda bitkinin büyümesi devam eder ancak çiçek sapı çıkarmaz ve fide oluşturmaz. Bunun için ideal yetiştirme ortamı az da olsa güneş ışığı alan yerlerdir.

Sulama işini ise ; toprağı hafif kurumaya başladığı zaman yapın.

Toprağının fazla asitli olmamasına dikkat edin. Fazla asitli olması köklerin çürümesine neden olabilir. Geçirgen, az asitli, nötre yakın ve gevşek topraklar seçilmelidir. Temiz orman toprağı yada saf torf karıştırılmış iyi bahçe toprağı iyi bir seçim olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız