Japon Gülü Yetiştiriciliği

Bitkinin ana vatanı Japonya ve Çin'dir. Ev için ideal bir bitkidir. Ülkemizde japon gülü olarak bilinen çiçeğin bir diğer adı da gül hatmidir. 82 adet türü bulunmaktadır. Akdeniz Ege gibi sıcak bölgelerde dış mekanlarda, bahçelerde yetiştiriciliği yapılırken iç anadolu gibi biraz daha soğuk ve serin bölgelerde saksı yetiştiriciliğinde kullanılmaktadır. 

Japon Gülü Bakımı
Gül Hatmi Yetiştiriciliği

Japon Gülü Toprak İsteği:

Zengin karışımlı toprakları severler. Humus bakımından zengin toprağa yaprak çürüntüsü, kil ve yanmış çiftlik gübresi karışımı yapılarak uygun toprak sağlanmış olur. Güzel gelişim sağlayabilmesi için toprağının hafif kuru formda olması gerekmektedir. 

Yetiştiriciliği için uygun sıcaklık değerleri 14-20 C derece aralığında olmalıdır. 7 C derece altında kalırsa bitkinizin ölme durumu olabilir. Özellikle kış aylarında sıcaklık değerlerine dikkat edilmelidir. 

Gül Hatmi Yetiştiriciliği
Japon Gülü Bakımı ve Yetiştiriciliği

Japon Gülü Su İsteği: 

Sulama ihtiyacı ise; çiçeklerini açmaya başladıktan sonra sulamayı biraz daha sıklaştırın. Çiçek açma dönemi bittikten sonra bitki dinlenmeye geçtiğinde toprağının nemli olması yeterli olacaktır.

Havadar ortamları ve bol güneş alan ortamları sever.

Her ilkbahar mevsiminde bitkinin saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Üzerine uygun toprak karışımı eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız