Mum Çiçeği Yetiştiriciliği

Mum çiçeği ev ortamında çok iyi yetişen ve yapraklarının çok dayanıklı olup yıllarca dökülmemesi ile bilinen tam bir süs bitkisidir. Sıcak ortamları çok sever. Tropikal bir bitki olduğu için nemi de sever. Soğuk yerlerde fazla durmaması gerekir. Kışın en düşük 5 C derece sıcaklık değerine dayanabilir. Daha düşük sıcaklıklarda bitki ölür.

Mum Çiçeği Yetiştiriciliği
Mum Çiçeği Bakımı ve Yetiştiriciliği

Mum çiçeğinin yaprakları etli ve kalındır. Mum çiçeği genelde yaprakları için yetiştirilir. Mum çiçeği genelde 1 m kadar boylanıp bol yapraklandığı zaman çiçek açmaya başlar. 

Bir kere çiçek açmaya başladıktan sonra her yıl çiçek açacak demektir.
Mum çiçeği genelde pencere yakınlarında bol ışık alan bir yerde bulundurulmalıdır. Günde en az 4 saatlik bir güneş ışığı ihtiyacı vardır güzel çiçekler açabilmesi için.

Mum Çiçeği Toprak İsteği: 

Mum çiçeğinin toprak isteği ; suyu iyi süzen, geçirgen ve çabuk kuruyan topraktır. Kumlu ve geçirgen bahçe toprağı, torf ve kestane toprağı karışımı iyi bir toprak seçimi olacaktır. Bu karışım iyice kuruduktan sonra 1/5 oranında da perlit ekleyin.

Mum Çiçeği Bakımı
Mum Çiçeği Bakımı

Mum Çiçeği Bakımı:

Sulama işlemi toprak tamamen kuruduktan sonra yapılmalıdır. Verilecek su soğuk olmamalı hatta ılık su olmalıdır. Ancak çiçek açma dönemlerinde toprak neminin iyice azalması durumda su verin. Çiçek açma zamanlarında bitkinin suya ihtiyacı olacaktır. Çiçeğin bulunduğu yere göre de sulama sıklığını ayarlayın.
Mum çiçeği gereğinden büyük saksılara dikilmemelidir. Küçük bir fide iken küçük saksıda olması yeterli. Daha sonda büyüdükçe usulüne uygun şekilde saksı değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız