Lale Soğanı Nasıl Dikilir

Lale soğanları türlerine göre Ekim - Kasım aylarında dikilirler. Çiçeklenme zamanları ise Nisan - Mayıs aylarıdır. Lale soğanları ilkbaharda çiçeklenen güz soğanları ve yaz ayında çiçeklenen yaz soğanları olmak üzere iki kısma ayrılırlar. Güz soğanları yaşadığımız yerin iklim şartlarına bağlı olarak dikim zamanları farklılık gösterebilir.
Soğuk iklim bölgelerinde Eylül ve Kasım ayları arasında , ılıman iklime sahip olan yerlderde Eylül ile Ocak ayları aralığında dikimleri yapılabilir. İlk donlardan sonra toprağın işlenebilirliği açısından dikim idealdir.
Yaz soğanları da Mart ile Haziran ayları arasında dikilebilir. İklim soğuk ise yaza doğru , ılık iklim ise Mart ayında dikim yapılabilir.

Toprak drenajının iyi olmasına çok dikkat edilmelidir. Ayrıca toprağın dikimden önce de çok iyi işlenmiş olması gerekmektedir. Soğanları saksıya da dikebilirsiniz. Lale soğanları toprak ayırt etmezler. Hemen hemen iyi işlenmiş tüm toprak türlerinde yetişebilirler. Ancak besin değeri yüksek , iyi işlenmiş , geçirgen ve hazır torflarla karıştırılmış topraklarda çiçeklerin hem ömürleri hem de kaliteleri daha da artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız