Testere Çiçeği Aloe Ciliaris Yetiştiriciliği

Testere çiçeği kaktüs ailesinden olan harika bir çiçektir. Aslında yaprakları için yetiştiriciliği yapılır. Evinizde kaktüs türü bitki yetiştirmek istiyorsanız; testere çiçeği sizin için en ideal bitkilerden bir tanesidir. Yapraklarının şekli testere dişine benzemesinden dolayı testere çiçeği adını almıştır.

Güzel yapraklarının dışında orta kısmında bir sap ucunda çok güzel çiçek de açar. Hem yaprakları hem de güzel çiçeği için yetiştiriciliği yapılır. Hem ofis hem de ev bitkisi olarak yetiştiriciliğini yapabilirsiniz. Biraz özenle çok güzel bitkiler yetiştirebilirsiniz.

Testere Çiçeğinin Ekolojik İstekleri: 

Humuslu bahçe toprağı testere çiçeği için ideal toprak seçimi olacaktır. Yetiştiriciliğini evde yapmak istiyorsanız bu humuslu bahçe toprağına 1/3 oranında ponza taşı eklemeniz çok yararlı olacaktır.

Testere çiçeğini ilkbahar ve yaz aylarında bolca sulayın. Sonbaharda ise su miktarını iyice azaltın. Sadece toprağının yüzeyi iyice kuruduğu zaman su verin. Çünkü kaktüsler bünyelerinde çok su depo ettikleri için sonbaharda fazla suya ihtiyaç duymayacaklardır.

Güneş ışığını çok sever. Bu yüzden güneş ışığı alan bir yerde yetiştiriciliğini yapmanız önerilir. Bitkinin günlük 5-6 saat kadar güneş ışığına ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Testere Çiçeği Yetiştiriciliği

Yazıda kullanılan görsel https://www.gidatarimhayvancilik.com/wp-content/uploads/2021/05/testere-cicegi.jpg adresinden alınmıştır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız