Kasımpatı Yetişitiricliği

Kesme çiçek yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahiptir. Kasımpatı çok yıllık bir bitkidir. Anavatanı Japonya'dır. Çiçek açma zamanları Sonbahar ve Kış aylarıdır. Kasımpatıdan yılda üç kes ürün almak mümkündür ancak bunu yapabilmek için toprağının çok iyi hazırlanması gerekmektedir.
Kasımpatının toprağı yumuşak ve geçirgen olmalıdır. Özellikle gübre seçiminde organik gübre kullanımı çok önemlidir. Yani çiftlik gübresi kullanılmalıdır.İyi yanmış çiftlik gübresi kasımpatı toprağı için oldukça iyi olacaktır. Gübrelemeden sonra ise sterilizasyon yapılması gerekmektedir.

SICAKLIK :
Kasımpatı serin iklimi sever. Genelde Sonbaharda çiçeklenir. Ancak özel ortamlarda yılın her döneminde çiçeklenmesi sağlanabilir.
Kasımpatı kısa gün bitkisidir. Kısa günlerde - 12 saatten az günlerde tomurcuklanma gözlenir.Ancak uzun günlerde tomurcuklanma olmaz ve çiçeklenme görülmez. Bunu önlemek için karartma uygulanabilir.
Kasımpatı çiçeği dikimden sonra neme ihtiyaç duyar. Ancak bitkinin gelişme döneminden sonra nem ihtiyacı azalır.
Kasımpatının bulunduğu seraların havalandırmasının çok iyi yapılması gerekmektedir.
Kasımpatının gelişiminde su ihtiyacı yüksektir. Bu sulama işlemi özen verilerek yapılmalıdır. Hasat zamanından önce sulamay çok dikkat edilmelidir. Çiçek saplarının çok sertleşmemesi için yeterli miktarda sulama yapılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız