Cam Güzeli Çiçeği Yetiştiriciliği

Cam güzeli evler için tam bir süs bitkisidir. Muhteşem yaprakları ve rengarenk çiçekleri vardır. Evlerinizde ve ofislerinizde öncelikli olarak tercih ettiğimiz çiçeklerden birisidir. Yetiştiriciliği ve bakımı kolaydır.
Direk olarak güneş ışığı isteyen bir bitkidir. Yapraklarının rengi güneş ışığı ile daha da renklenir.
Çok fazla sıcak ya da soğukta kalması yapraklarının renginin sararmasına ve bitkinin yapısına zarar verir. Hava akımlarından çok kolay etkilenen bir bitkidir. O yüzden konulduğu yerlerde aşırı hava akımı olamamlıdır.
Yılda en az bir kere de olsa vitamin ve mineral desteği gerekmektedir. Sakıs değiminin Nisan ayında yapılması bitkinin bir diğer ihtiyacından birisidir. Kış aylarında bitkinin sulamasına çok dikkat edilmeli ve aşırı sulanmamalıdır. Toprağının nemli kalması yeterlidir. Aşırı soğuktan da korunması gerekmektedir. Kışın 16 C derece sıcaklığın altında pek bulundurulması doğru olmaz.
Cam güzelinin boyu çok fazla uzamaz. Yapraklarının güzel olmasıyla ünlü bir bitkidir. Cam güzelinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile olur. En uygun çoğaltılma zamanı ise Mayıs ayıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız