Aslanağzı Çiçeği Yetiştiriciliği

Yaz aylarının en çok aranan bitkilerinden birisidir aslanağzı. Çok yıllık bir bitkidir. Ancak bazı cinsleri tek yıllık olarak yetişir. Ülkemizde de kolay olarak yetişebilen bir çiçektir.

Aslanağzı adını çiçeklerinden almıştır. Çiçeklerine dikkatlice bakıldığında aslanağzını andırmaktadır. Beyaz, pembe, sarı, kırmızı ve turuncu renklerde çiçekleri vardır.

Aslanağzı Çiçeği Üretimi

Aslanağzı tohumla üretilir. Temmuz aylarından itibaren soğuklar düşene kadar çiçek açabilen yapıları vardır. Tohumlarını etraflarına bu sayede saçmış olurlar. Tohumlar açık alanlara Nisan ayında, saksılara ise Şubat ayında ekilmelidir. Kuru kumla karıştırılarak atılması iyi olacaktır.
Aslanağzı Çiçeği

Aslanağzı Çiçeği Bakımı ve İstekleri

Aslanağzı çiçeğinin daha güzel çiçek açmasını ve daha çok verim elde etmesini istiyorsak ; 8-9 cm boya ulaştığında uç alma işlemi yapmamız gerekir. Böylece daha çok ve uzun süre çiçeklenmesini sağlayabiliriz.

Aslanağzı güneşli yerleri çok sever. Besince zengin, gevşek, drenajı iyi yapılmış, geçirgen topraklarda gelişimi çok iyi olur. Kurak alanlarda da yetişebilen bir bitkidir.

Aslanağzı çiçeği bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız