Kedi Tırnağı Yetiştiriciliği

Kedi tırnağı çiçeği yalınkat ya da katmerli çiçeklere sahiptir. Beyaz, sarı, pembe ve kırmızı renkli çiçek açarlar. Toprak üzerinde 10 cm kadar yukarı çıkarlar. Yer örtücü bitki özelliğindedir.

Balkon ve saksılarda rahatlıkla yetiştirilebilirler. Ayrıca bahçelerinizde çiçeklerinizin yanına iyi bir yer örtücü olarak eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.

Üretimi Nasıl Yapılır?

Üretimi genellikle tohum ile yapılır. Tohumlar Şubat - Mart ayları arasında torf ve komposto toprağı karışımı ile ekilir. Tohumların üzeri kapatılmadan hafifçe bastırılarak bırakılır. Uygun sıcaklık koşullarında 8 - 10 gün arasında çimlenme görülür.
Tohum ekiminden 8 - 12 hafta sonra çiçeklenme olur.

Bakımı Nasıl Yapılır?

Sıcak ve kuru yerlerde iyi gelişim gösterirler. 15 C derece sıcaklığın altında bitki gelişim gösteremez. Bol ışık alan ve güneş alan yerleri sever. Ağaç gölgesinde ya da evinizin güneş almayan yerlerinde yetiştirirseniz çiçek açmadığını ya da az çiçek açtığını fark edeceksiniz. Evinizde ya da bahçenizde güneş alan yerleri tercih etmeniz bitki gelişimi açısından oldukça faydalı olacaktır. 

Toprak İsteği Nedir?

Kumlu, hafif bir şekilde gübrelenmiş ve geçirgen topraklar gelişimi için iyidir. Kurak yerlerde bile yetişebilen bir bitkidir. Çok fazla su istemez. Ortamın fazla nemli olması bitkinin çiçeklenmesini olumsuz yönde etkiler.

Kedi Tırnağı Bitkisi
Kedi Tırnağı Çiçeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız