Ligustrum-Kurtbağrı Yetiştiriciliği


Latince adıyla Ligustrum olan halk arasında ise Kurtbağrı bitkisi olarak bilinen bitki yaprak döken ya da her dem yeşil çalı ya da ağaç türünde bir bitkidir. Bitkinin yaprakları karşılıklı dizilmiş, kısa saplı ve kenarları dişsizdir. Genellikle çiçekleri dal uçlarında beyaz renkli ve birleşik salkım durumundadır. Çiçekleri yaz aylarında açar ve çok hoş kokar. Meyveleri üzümsü formdadır. 
Ligustrum bitkisi kolay üretilebilen ve hızlı büyüyen aynı zamanda uyumlu oldukları için en ucuz ve en çok kullanılan çit bitkilerindendir. Yani kısacası çit için bir bitki arıyorsanız Kurtbağrı bitkisi çok ideal bir bitki seçimi olacaktır sizin için.
Kurtbağrı bitkisi sağlam bir bitkidir ve budamaya dayanıklıdır. Bu özelliklerinden dolayı iyi bit çit bitkisi olarak kullanılırlar. Bitki en iyi olarak tam güneş alanlarda iyi yetiştirilir. Yarı gölge yerlerde ve şehir ortamlarında da çok rahatlıkla yetiştirilebilirler. Çok yıllık türlerinin çok soğuk havalarda yapraklarının rengi kahverengiye döner. 
Kurtbağrı Bitkisi Yetiştiriciliği

Ligustrum Yetiştiriciliği


Ekolojik İstekleri: 

Ligustrum bitkisi toprak seçen bir bitki değildir. Pek çok toprak türünde yetiştirilebilirler. Bu özelliğinden dolayı da çok tercih edilen bir bitkidir. Hatta bitki kuru yerlerde bile yetiştirilmeye müsaittir. Ancak çok iyi gelişim ve verim isteniyorsa; nemli ve organik maddeler bakımından zengin topraklar ligustrum bitkisi için en iyisi olacaktır. 
Kurtbağrı bitkisinin üretimi tohum ve çelikle olur. Tohum yöntemi çok zaman alan ve sabır gerektiren bir yöntemdir. Tohumla üretimi bu işi ticari amaçla ve profesyonel olarak yapan kişiler daha çok tercih etmektedirler. Üretimin hızlı olması ve gelişiminin hemen olması istenirse en iyi yöntem çelikle üretim yöntemidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız