Melisa Çalısı Yeriştiriciliği - Melisa Çiçeği Yetiştiriciliği

Melisa çalısı 4 metreye kadar boylanabilen, çok hoş kokulu bir bitkidir. Çok güzel kokmasından dolayı kolonya çiçeği de denmektedir. Güzel kokusundan dolayı bahçelerde sık tercih edilen bitkiler arasında yer almaktadır. 

Melisa çalısının çiçeklenmesi havaların ısınmasından başlayarak sonbaharın sonlarına kadar devam eder.

Her türlü toprağa uyum sağlar ve yetişebilir. Dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi bitki dikimi yapıldıktan sonra toprağının kurumamasına çok dikkat edilmelidir. Eğer melisa çalısının çok iyi bir gelişim göstermesini  istiyorsanız; organik maddece zengin toprak seçimi yapmalı ve bitkiyi bol güneş alan bir yere ekmelisiniz.

Orta derecede neme ihtiyaç duyar. Yazın sıcaklarda bitkinin yapraklarının sulanması iyi olacaktır.

Melisa çalısı evde de yetiştirilmeye uygun bir bitkidir. Ancak en önemli etken burada toprağının uygun olmasıdır. Geçirgen, havadar ve süzek toprak önerilir. Ayrıca toprağa hem ponza taşı hem de perlit eklemeniz de gerekecektir. Sulama konusuna da çok dikkat edilmelidir. Toprak kurumaya başlarken sulanmalıdır. Her zaman sulamak ya da çok sulamak bitkinin çürümesine neden olacaktır. 
Dallarının sıkışık olmaması için budamasını yapabilirsiniz. Küçük fide iken baştan budama yaparsanız daha çok dallanmasını sağlayabilirsiniz. 
Melisa Çalısı Çiçeği
Melisa Çalısı Yetiştiriciliği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılarımız